Meidogger oerlis:Theun/Argyf2

Ut Wikipedy
Springe nei navigaasje Springe nei sykjen

Earder argyf, folgjend argyf

Kaartjes[boarne bewurkje]

Hoi Theun,

Ik zag op de nl. wikipedia je vraag aan Michiel1972 over de CBS-kaarten. Het toeval wil dat ik sinds enige weken ook bezig ben met het maken van die kaartjes voor de Engelse wikipedia. Ik heb zelf een scriptje geschreven waardoor ik kaarten maken kan op basis van de ESRI-bestanden van het CBS. Deze staan op de commons, dus kunnen ook in de nl. en fy. wikipedia gebruikt worden. Zie voor een voorbeeld dat ik in 10 minuten in elkaar gezet heb: en:Anjum. Het meeste tijd kost het om te bepalen welke wijken bij welk dorp horen. Als ik dat eenmaal weet, doe ik een gemeente als Dongeradeel in, zeg, 30 minuten. Op het ogenblik doe ik vooral plaatsen in Noord-Holland (zie commons:Category:Maps of North Holland voor een groot aantal voorbeelden), maar ik kan natuurlijk ook Friesland doen. Misschien dat we elkaar kunnen helpen? -- en:User:Eugene van der Pijll 01.07, mar 11, 2006 (UTC)

Als je de Friese kaartjes graag zelf wilt doen, dan vind ik dat natuurlijk prima. Kan je ze dan naar de Commons kunnen uploaden, zodat allle wikipedia's er gebruik van kunnen maken?
Is prima, ik ga dan wel Friese namen gebruiken, maar dat lijkt me geen probleem. (bv. Map NL Dongeradiel - Eanjum)
Hoe ik ze maak: Ik heb zelf een programmaatje geschreven dat de gegevens uit de data-bestanden haalt, en er dan een plaatje van maakt. Ik hoef dan alleen te zeggen welke gemeente ik wil hebben, welke buurten hij in moet kleuren, en welk dorp hij moet tekenen. Het is in zoverre te vergelijken met ArcExplorer dat het kaartje automatisch getekend wordt; het verschil is dat ik precies in kan stellen hoe ik het hebben wil, en dat het dan verder automatisch gebeurt.
Jij gebruikt dus geen ArcExplorer. Ik neem aan dat je een tekenprogramma o.i.d. gebruikt? Jouw zelf geschreven progammaatje zet het om van shp naar svg (wilde gok), die je dan in inkscape bewerkt??
Nee, ik gebruik geen tekenprogramma. Mijn zelfgeschreven programma haalt de coordinaten uit de shp-file, rekent deze om naar x en y coordinaten in de kaart, en schrijft vervolgens direct de PNG-file weg. Verder hoef ik helemaal niets te doen. Er zit geen svg-tussenstap in.
De gegevens over het water komen uit een andere openbare bron, gemaakt door het Amerikaanse ministerie van defensie. Die data is net wat minder precies, en ook wat verschoven ten opzichte van de CBS-data. Ik heb ze zo goed als het kon teruggeschoven, en het resultaat valt mij eerlijk gezegd niet tegen. Ik had het van tevoren slechter verwacht. Het water volgt de grenzen niet helemaal, maar het voegt toch zeker wat toe, zeker bij kaartjes als Ankeveen, bijvoorbeeld.
Op zich geeft het wel een extra indicatie over de ligging van de dorpen. Mensen zijn toch bekender met de grotere waters (kanalen,meren) dan met gemeentegrenzen. Ik vermoed dat het databestand vrij willekeurig is met de keuze in welke waters zichtbaar zijn. Op het kaartje anjum staat bijvoorbeeld de Zwemmer er niet op terwijl dit een van de belangrijkste waterafvoeren is van Friesland. Ik ben ook nog bezig met kaartjes voor Friese wateren (zie bv Rak fan Ungemak (Boarn)), dus misschien dat ik de twee zaken kan combineren.
Dat zijn mooie kaartjes. Je hebt ze zeker alleen van Friesland?
De kleuren heb ik inderdaad gekozen op basis van de gemeentekaartjes. Die zijn trouwens makkelijk aan te passen, dus als jij nog goede ideeen hebt, hoor ik dat graag. Zo zijn de witte gemeentegrenzen niet zo goed gekozen. Op oude kaartje van Anjum vallen details als de strekdam bij Holwerd en de afsluitdijk van het Lauwersmeer bijna weg. Ik heb een nieuw kaartje gemaakt, Image:Map_NL_-_Dongeradeel_-_Anjum.png met zwarte lijntjes. Duidelijker, maar past minder goed bij de gemeentekaartjes. Ik ben wel geinteresseerd in jouw mening.
Kleuren zitten in de goede richting denk ik. De witte gemeentegrenzen vond ik ook niet handig gekozen. Ik had de dorpen in Dongeradeel gedaan en daar ook wat discussie over gehad met Aliter. De aanpassingen van Aliter vond ik wel aardig. Ik zou alleen het geselecteerde dorpsgebied lichtgroen willen hebben met de bebouwde kom donkergroen (zoals bijv op jouw Image:Map NL - Anna Paulowna - Breezand.png). De dorpsgrenzen en gemeentegrenzen vind ik het mooist als het een ietwat donkerder grijstint is als het gebied wat omsloten wordt.
Ik heb mijn kaartje van Anjum nog wat aangepast; ik ben er nu wel tevreden over.
Hoe heb je trouwens de grenzen van de bebouwde kom gedaan. Ik had dit bij mijn kaartjes (gemaakt in Inkscape) een bitmap achtergrond gebruikt, gemaakt van ingescande kaarten uit een atlas. Dit lukt me in Arcexplorer nog niet zo erg. Mijn bitmapje heeft nog niet de juiste schaal, trouwens bewerken in ArcExplorer lukt me ook niet zo.
Van het CBS [1]. In dit databestand staan de grenzen van zo'n 2500 "bebouwde kommen". Niet voor alle plaatsen vind ik die grenzen even goed gekozen, maar voor veel dorpen kloppen ze wel aardig.
Ik had op mijn kaartjes alle kernen van de dorpen in de dorpsgebieden aangegeven. Hierin heb ik niet echte een voorkeur. Meerdere kernen geeft waarschijnlijk een betere oriëntatie waar het dorp ligt.
Mja, ik vind het met 1 kern wat overzichtelijker... ik houd mijn kaartjes nog even zo, maar ik kan ze heel makkelijk allemaal opnieuw aanmaken, als dat nodig is.
Ik ben trouwens de komende week weg, dus als je opmerkingen hebt, kan het even duren voor ik ze kan beantwoorden. -- en:User:Eugene van der Pijll 21.20, mar 12, 2006 (UTC)
Tot zoverTheun 19.31, mar 17, 2006 (UTC)

Hoi Theun, bedankt voor je commentaar.

Over de kleuren: Je hebt wel gelijk dat de grenzen van de buurten/wijken wat overheersen. Ik heb het aangepast, zie en:Axel (Netherlands) voor een voorbeeld. Helaas moeten de "binnengrenzen" en de "buitengrenzen" van het ge-highlighte gebied dezelfde kleur hebben. Ik vind de buitengrens nu wat vaag. Maar de binnengrens is wel beter.

Over het water: ja, de kwaliteit laat te wensen over. Maar dit is de beste vrij te gebruiken data die ik kon vinden. In hetzelfde bestand stonden ook spoorwegen en snelwegen, maar die heb ik maar niet toegevoegd. De kwaliteit daarvan was hetzelfde. Als ik ooit nietuwe data krijg, zijn alle kaartjes snel weer opnieuw te maken met de verbeterde kaartjes.

Over de Friese plaatsen denk ik nog even na. Eugene van der Pijll 17.41, apr 3, 2006 (UTC)

Hoi Theun, ik heb nog wel wat vrij te gebruiken shapefiles van Fryslân voor je. O.a. Bebouwing, Dorpsnamen etc. --Hinko 31 jan 2007, 09.46 (CET)

Arjen Roelofs[boarne bewurkje]

Ik haw it fûn. Ik haw dy nije atlas fan Fryslân begjin foarige ieu kocht, en dêr stiet it al yn. Mar ik hie it plak earder al fûn, de kaaiwurden wienen "oan de eastkant fan de hijumer feart". Ik hie besocht it oan de noardkant of de súdkant te finen. Dat it wetter dêr om de bocht deselde namme hie wist ik net. Ik haw hjir yn de Mediateek noch sjoen yn de Grote Atlas van Nederland 1930-1950, en dêr stie it yn 1941 ek noch yn. Mysha

InterwikiBot[boarne bewurkje]

Hi,

I would like to help fy: with the interwiki bot runs. Please support at this meta page. Thanks! en:user:Yurik --66.65.150.103 06.38, mar 25, 2006 (UTC)

Hoi Theun[boarne bewurkje]

Bedankt Theun foar dyn meidielings foar meidogger Roos...mar do hoechst dyn swaeger echt net mei jo oan te sprekken hjer!! Ik bin ek marris wat begûn te skriuwen foar wikipedia, best nijskirrich allegear! Ik sjoch dasto ek mar goed dwaande bist mei ynformaasje op wikipedia te setten, sjocht der leuk út was't skriuwst.

Groeten thús, oant sjen.


Buorskippen Frjentsjerteradiel[boarne bewurkje]

Dit wurdt wat komplisearre: In buorskip hat sels fansels gjin himrik, oars wie it in doarp. Frjentsjerteradiel beskôget Boer net mear as in doarp, dat it heart ta Rie. Wat der dan mei de himrik fan Boer bart is, koe ik net sizze. Foar Kleaster-Lidlum is it noch oars: net allinnich is dat in buorskip mei doarpsrjocht, wat faaks ynfloed hat op de himrik, mar it heart ûnder Pitersbierrum-Seisbierrum, wat de gemeente blykber as in twjillingdoarp beskôget; oers koe Kleaster-Lidlum net yn de himrik fan Pitersbierrum lizze.
Hoe komme wy hjir út?. Aliter 02.40, mai 27, 2006 (CEST)

Beide buorskippen steane apart op de side fan Frjentsjerteradiel, oare buorskippen dy't der ek wol binne wurde net neamt. De bestannen fan it CBS dy't ik brûkt haw foar de kaartsjes jouwe beide plakken oan mei in apart gebiet. Se steane ek apart yn it telefoonboek (oare buorskippen steane ek wolris neamt mar dan mei ferwizing nei it doarp wêr at se under falle.)
In oare ferskil tusken buorskippen en doarpen is neffens myn idee dat doarpen allegear in aparte postkoade hawwe (de sifers). Boer (8809) en Kleaster-Lidlum (8853) foldogge hjir ek oan.
Ik bin der doe mar fanút gean dat se ek in aparte himrik hawwe, ek om't jo Kleaster-Lidlum op de side oar it doarp apart neamden as útsonderlike situaasje. Miskien wat te koart troch de bocht, mar doe hie ik ek plak foar dy kaartsjes dy't ik oanmakke hie ;).
Wêrút helje jo de ynformaasje dat Kleaster-Lidlum under Pitersbierrum falt en Boer under Rie?
Kleaster-Lidlum under Pitersbierrum? Dan lizze der twa doarpen tusken, Seisbierrum en Easterbierrum?

Dy twa steane tink apart op de side om't dy op de webstee fan Frjentjerteradiel apart stean op de side oer de doarpen (oer de sifers?). Dêr stiet ek wat wêrby heart.
Ja, dat hie ik noch net sjoen, mar it is net genôch dat Pitersbierrum-Seisbierrum dan ien himrik hawwe moat; der moat ek noch wat feroare wêze oan de himrik fan Easterbierrum. De gebieten sa't it SBfdS dy hantearret hawwe noch alris te krijen mei ferminbetterings, dat dy soe ik it neidiel fan de twifel jaan. Mar blykber wit allinnich de gemeente hoe at dit krekt sit; faaks soenen jo dy ris freegje kinne. Aliter 21.51, mai 27, 2006 (CEST)

Ik bedoelde ek de webstee fan de gemeente (op de side op de wiki hie ik se der sels krekt byset). Wat wêrby heart kin ik dêr net fine (ik sykje fêst op it ferkearde plak). Ut de sin 'De gemeente Franekeradeel heeft, naast de stad Franeker, 14 dorpen en 2 buurtschappen op het grondgebied.' soene je konkludearre kinne dat de buorskippen in stik gebiet (himrik?) hawwe?Theun 22.32, mai 27, 2006 (CEST)

Ik haw nochris sjoen: Algemien -> sifers en tallen. Aliter 23.53, mai 27, 2006 (CEST)

Ik haw it sjoen. It wurd my der net echt dúdliker op. Ik sil ris sjen oft ik hjir wat mear ynformaasje oer krije kin.Theun 15.36, mai 28, 2006 (CEST)
Neffens de provinsje hawwe Kleaster Lidlum en Boer gewoan in doarpsgebiet. ynwennertallen doarpen Theun 21.11, mai 30, 2006 (CEST)

Goed, it liket dat beide in foarm fan gebiet hawwe. Dyselde side jout ek doarpsgebiet foar de stêd Frjentsjer, dat foar de status soe ik der net te folle op betrouwe. Mar hoe Kleaster-Lidlum dan krekt ûnder Piterseisbierrum falt, dat wurdt hjirmei ek net helder. Aliter 22.20, mai 30, 2006 (CEST)

It wurd doarpsgebiet is fansels foar dizze side brûkt foar it gemak. It wurd der net dúdliker op om foar dy pear stêden der apart stedsgebiet del te setten. Op âlde kaarten stiet foar it gebiet fan de stêden búten de greften oanjûn, de Klokslag. Is tink ik in oerienkommend begrip mei himrik, (miskien net yn bestjoerlike sin) it gebiet dat by in wenplak heart.
Wat Kleaster Lidlum en Pitersbierrum oanbelanget, ik tink dat foar de gemeente se Kleaster Lidlum under Easterbierrum falle litte, lykas se ek Tsjummearrum en Furdgum yn sifers byinoar nimme. Dat Kleaster Lidlum under Pitersbierrum falle soe is tink ik in flaterke fan de makker fan de webstee. Theun 22.39, mai 30, 2006 (CEST)
 • De klokslach: Ik wit it; ik woe mar sizze dat dat "doarpsgebiet" noch net betsjutte dat it doarpen binne.
 • Easterbierrum: At der allinnich Pitersbierrum stie, soe ik dat foar no ek oannimme. Mar dy beide nammen Pitersbierrum/Seisbierrum ... . Ik kin my allinnich noch yntinke dat it "foar in part ûnder Easterbierrum en foar in part ûnder Seisbierrum" wêze moat. Aliter 01.31, mai 31, 2006 (CEST)


Ynstellings[boarne bewurkje]

Ik haw it fûn: de kop fan de Wiki:Preferences (Ynstellings) stiet yn: MediaWiki:Preferences-summary. Ik haw in keppeling mei Wikipedy:Ynstelling-rie makke, mar fiel frij om der wat oars by of del te setten. Aliter 01.19, 7 sep 2006 (CEST)

Goed dat jo hjir noch oan tocht hawwe. No moat ik fansels myself wer safier krije om de oersetting fan de Ynstelling-rie ôf te meitsjen. Der binne sûnt de lêste kear dat ik dermei dwaande wie alwer genôch saken feroare ;). Theun 20.41, 7 sep 2006 (CEST)

Goeie Theun, Tige dank foar jo adfys en oanwizing. Ja soks komt der fan at men te hurd útein set: is it krekt as mei hantliedings fan nije apparaten: men giet faaks earst entûsjast oan't wurk en letter lêst de hantlieding noch ris in kear... At jo en Aliter ferlet fan help hawwe wol ik jim graach assistearje. Ik hear wol hoe en wat. Groetnis, Kees

1995[boarne bewurkje]

"Jo binne fuort goed fanatyk. By 1995 hawwe jo ek de yndieling yn moannen fan :nl oernommen. No hiene wy dy oan't no ta frij strak itselde hâlden, en ik tink dat wy dit besykje moatte om fol te hâlden. Op oare wikis binne se yn de regel net sa konsekwint mar dat kin faaks ek net mei sa'n protte ferskillende meidoggers dy't yn de rin fan de tiid ferskillende ideeën hawwe.

 • De datums folút, dit fyn ik persoanlik ek folle moaier. Ik wit net wat jo idee derby is?"
  • Ik haw der fierder net by stilstien.'k Bin it mei jo iens dat de datum folút moaier(rêstiger) stiet.Besikers kinne maklik nei ûnderen "skrolle" as se wat op datum sykje.Mochten der hûnderten datums wêze dan kin altyd noch oergien wurde op bg. "earste helte fan it jier" en twadde helte"
 • By de riegels oer minsken dy't ferstoarn binne, efteroan it bertejier (mei in stjerke). Is dúdliker tink ik dan in leeftiid tusken heakjes, en sa hawwe wy it oan't no ta altiten dien.
  • dan moat dat sa bliuwe.
 • Underferdieling yn moannen is by de ferstoarn riegels tink net nedich, is noch wol in oersichtelike list.
  • moat fral sa bliuwe.
 • By de foarfallen hawwe jo sa'n bulte oerset der is in underferdieling miskien wol goed. Ik tink eins dat in underferdieling nei oandachtsgebiet minsken miskien makliker sykje lit nei earne dat harren ynterresearret as in underferdieling yn moannen, sa as se op :de dogge. Wat fine jo derfan? Theun 22.18, 10 okt 2006 (CEST)
  • Dan sille de rubriken ôfpraat wurde moatte.Mar omdat der altyd noch in "sykfunksje" by Wikipedy sit is it faaks net echt noadich soe'k sizze.

Transvaal[boarne bewurkje]

 • Soe dit eins ek net Transfaal wêze moatte?? Ek foar de side sels?
  • Oan de iene kant tink ik sels altyd: skriuw de nammen sa't se yn it lân sels ek skreaun wurde. Dat kan fansels net alyd folholden wurde: tink mar oan it Sinees. Te bot oersette sjit syn doel ek foarby: Transvaal soe dan "Transfeal"wurde. Soks wurdt troch lêzers net daliks begrepen. It oersetten fan Feriene Naasjes liket foar de hân te lizzen mar jo ferfrjemdzje fan de ôfkoarting "FN". Soks is in diskusje sûnder ein. Men moat it lykwicht wat sjen te finen.Konsekwint wêze is fansels wol altyd fereaske. 'k Ha der sels wol in miening oer mar ik slút my leaver oan by eardere ôfspraken op de Wiky..
 • Ik haw by de siden Transfaal en Oranje Frijsteat de kategoryen earst mar fuorthelle en der earst mar de Kategory Afrika delset. Om't wy sa'n ferskil yn tal siden hawwe mei bygelyks nl is it no noch net handich en haw sa'n detaillearre kategorisaasje.

Theun 22.34, 10 okt 2006 (CEST)

  • Dêr hawwe jo gelyk oan.

Noch wat oars: It setten fan tekst op in oerlisside bart no ûnderoan de foarrige tekst. Soks komt by my wat nuver oer mar it sil grif syn reden ha. It liket my nofliker yn it brûken as de nijste berjochten boppe-oan komme...Groetnis, Swarte Kees Swarte Kees 14.04, 11 okt 2006 (CEST)

Reaksje[boarne bewurkje]

  • It Berjocht:Waadeilannen hâlde wy mar foar wat it is. Oersjochsiden binne wol fan belang, dizze ek.
  • Ik moat dan nochris nei Nijbeets sjen
  • De ôfbieldings binne folslein legaal

Kening Aldgilles 13-10-06 0800 UTC

Sulvermiuw[boarne bewurkje]

Ja, krekt, ik hie dat artikel earst yn it Limboarchsk skrean en tenei yn it Frysk en it Siusk oerset. Benammen dat Frysk wie net echt maklik, mar ik bin der toch groatsk op dat ik itselde artikel in trije talen oanmakke haw ... Tank foar it fertalen. Steinbach (WanabeFries) 17.07, 19 okt 2006 (CEST)

Translation Request[boarne bewurkje]

Greetings Theun!

Can you please kindly help me translate these passages into the unique Frisian language?


"Jezus Christus, het Woord dat vlees werd, gestorven aan het kruis voor de verlossing van zondaars, herrezen op de derde dag en ten hemel gevaren. Hij is de enige Redder van de mensheid, de Schepper van de hemel en de aarde, en de enige Ware God".

"De Heilige Bijbel, bestaand uit de Oude en Nieuwe Testamenten, is geïnspireerd door God, de enige bijbelse waarheid, en de norm voor het christelijke leven".

"Redding wordt geschonken door de genade van God door het geloof. Gelovigen moeten vertrouwen op de Heilige Geest om heiliging na te streven, God te eren, en om van het mensdom te houden".

"De wederkomst van de Heer zal op de Jongste Dag plaatsvinden, wanneer hij uit de hemel nederdaalt om de wereld te oordelen: de rechtvaardigen zullen het eeuwige leven ontvangen, terwijl de kwaadwilligen voor eeuwig zullen worden veroordeeld."


Any help at all would be very gratefully appreciated, Thankyou very much.

From --Jose77 09.46, 21 okt 2006 (CEST)

Rederect pagina's[boarne bewurkje]

Ik fyn it in goed idee om rederect pagina’s te meitsjen. Minsken sille sneller sykje mei de latynske nammen dan mei de Fryske nammen. Ik fyn it self ek moeilik om de Nederlânske nammen te fertalen nei it frysk. Foaral planten nammen binne foar my moeilik. Ik sal probeare om in rederect pagina te meitsjen foar alle flinters. Miskien is dat ek handich foar alle oare bisten en fûgels.

Alle fûgels (dy't oan't no ta beskeaun binne hawwe al in redirect foar de latynske namme). Ik tocht dat Meidogger:B. dêr mei begûn wie. Foar de plantenammen is der wol in list mei fryske nammen beskikber by de fryske akademy. Theun 20.51, 21 okt 2006 (CEST)

Ik fûn it lestich om út te finen hoe in nije pagina makke moast wurde. Dit stiet op de pagina It beneamen fan in side en dan hielendal ûnderoan. Miskien kin dit wat nei foaren brocht wurde sadat neie ûnderwerpen en rederect paginas sneller makke wurde kinne.

Ik wit net wat foar programma jo brûke foar it ynternetten. Ik brûk sels FireFox en dêr haw ik in blêdwizer oanmakke mei in koade dy't nei dy blêdwizer ferwiist. Myn koade is dan editf, at ik dat yn myn URL-balke ynfolje mei de namme fan de side dêrefter krij ik de side wêr't ik in side oanpasse of oanmeitsje kin. Wurket hiel maklik, dit moat neffens my ek mei IE kinne. Ik wit net hokker programma jo brûke mar dit is wol wat te automatisearjen.

En ik woe jo freegje of ik by de jiertallen ek foto’s en plaatsjes mei sette lykas steinbach by 1105. Jelle 13.02, 21 okt 2006 (CEST)

It is eins net sa dat Steinbach der in plaatsje delset hat. Swarte Kees hie de side fan nl: oerset en derby ek de riegel dy't der stie foar it sjen litten fan it plaatsje, mar troch it oersetten sieten der flaters yn, Steinbach hat allinich dy flater korrigeart sadat it plaatsje sichtber waard.
Jo hoeche my neat te freegjen of't jo wat dwaan meie. Jo hawwe hjir like folle rjochten as ik ek. Behearders hawwe allinich mar wat ekstra mooglikheden dy't it makliker meitsje om fandalisme tsjin te gean. It is wol sa dat as meidoggers ferskillende ideeën hawwe oer hoe at guon saken oanpakt wurde moatte der troch oerlis in úteinlike oplossing komme moat, mar dat is oan't no ta altiten noch slagge. Op nl hawwe se soms stemmings ensf. oer probleemsaken mar dat haw wy hjir noch net nedich hawn.
Wat de plaatsjes oangiet op de jiersiden, ik bin der eins net sa'n foarstanner fan, sa'n plaatsje hat meastentiids mar in relaasje mei ien riegel op dy side en hat meast neat mei de oare foarfallen/berten te krijen. At der echt ien persoan of foarfal yn in jier is dy't der echt útspringt nei bekendhied of wichtigens kin ik it my noch foarstelle. Theun 20.51, 21 okt 2006 (CEST)

LEUWEN of IEUWEN[boarne bewurkje]

Goeie Theun, By de jiertallen (bg 1107) hienen jo "ieuwen" feroare yn "Ieuwen", dus mei in haadletter. No hie ik by it skriuwen fan ieuwen mei opsetsin dien. At ik ieuwen mei in haadletter stean sjoch liket it krekt oft der Leuwen stiet. En at men dat ienris opfalt dan sjocht men it hieltiten wer. (Fansels witte wy as Fryske lêzers wol dat ieuwen bedoeld wurdt, mar in besiker stammert der grif earst wat op om. Wat fine jo ( en oaren ) hjirfan? Swarte Kees 13.21, 24 okt 2006 (CEST)

Ik hie dit net spesjaal feroare. Ik hie it nije Berjocht:Jier, wat Aliter makke hie efkens besocht. Ik wit net at jo dit sjoen hiene mar mei dit berjocht is de opmaak fan de Jierside yn ien kear te meitsjen, hoeche jo allinich noch mar de foarfallen ensf. deryn te setten, sjoch ek Wikipedy:Oerlis_side#Berjocht:Jier. Wurket hiel bêst, at jo it noch net besocht hawwe, seker dwaan skilt in bulte wurk en je kinne ek net in pear jiertallen ferjitte.
De opmaak hjirfan is deselde as fan al de jiersiden fan 1800-2000. Ik hie de tekst Ieuwen noch net sa besjoen. Leuwen is dochs ek gjin wurd. Ieuwen is fansels ek wer in ferwizing nei in oare side, dat dan wurd it sawiesa wol dúdlik. Mar miskien sjoch ik der ek wol gjin probleem yn om't ik it al lang sa wen't bin.Theun 22.23, 24 okt 2006 (CEST)

encyclopedy[boarne bewurkje]

Goeie Theun, 'k earne oars sjoen dat der ek in artikel wie dat streekrjocht oersetten wie. Dat ha'k doe ek mar dien. It like my net botte slim ta omt de boarne der by stiet en de Ensyklopedy-útjefte mear as fyftich jier âld is. At sok net mei moat der fansels wol wat op útfûn wurde. It soe moai wêze at jo útfine koenen hoe't it krekt sit mei de Ensyklopedy..Mei de dakkapel sil ik fan'e wike oan e gong. Dank foar de tip. Groetnis, Swarte Kees 18.05, 20 nov 2006 (CET)

Kommunikaasje is net maklik.[boarne bewurkje]

Hoi Theun, Ik kommunisear sels net sa maklik, dat foar my is it lêstich as lju net skriuwe wêrom at hja siden feroarje. Dat at immen dan neat útleit en ek nochris dingen fuorthellet, dan nim ik mar oan dat it fandalisme is. En by ien hied er it ek ferkeard dien, dat dêr wie it dochs goed dat ik it oanpaste. Goed, dan moatte wy mar ris nei wat wy foar alternativen hawwe.

Oer Fair Use: Nee, dat is der allinnich yn Amearika, en ek dêr is it folle beheinder as wat de measte minsken dêr tinke. Ik wit it sa net, mar ik soe de Wikipedia net sjen as in Fair Use, en wis it opnimmen fan foto's yn Wikipedia net. Der binne wol oare lannen mei sa'n konsept, mar dêr is it yn de regel noch fierder beheind as yn de FS.

Mysha

Thanks[boarne bewurkje]

(Sorry for not writing that in Frisian, I understand some but cannot write myself) Thank you for improving my personal page, it looks indeed better now. I’ll make the missing language boxes on my own in some time. Regards --Dominik K. Cagara 9 des 2006, 11.54 (CET)

Wiskwarskôging[boarne bewurkje]

Hallo Theun, Fansels wol ik dat, at ik der om tink. Mar fansels: ik wit net dat ik der net om tocht hie. Witte jo noch hokfoar side dit wie? Mysha

Ah, ja, dêr hie ik om tinke moaten. Ik sil besykje it oare kear better te dwaan. Mar dit is foar my gewoan eat om der sa tuskentroch te dwaan, at der efkes neat te krijen is yn it lokaal. En sa wol ik it ek mar litte. De bern moatte al it wichtichste bliuwe fansels.
Noflike Dagen Mysha

In soat oersette[boarne bewurkje]

Der binne wat dingen die't tige nijskjirrig binne, Min Frysk is gjin "Geef" Frysk, mar ik besikje it dan mar. Koest efkes sjen nei min lemma's in de Hollandske Wiki ? Ik ha al wat bargebiten han mei sommige figuren, les mar. http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:Bornestera#Lemma.27s Bornestera 29 des 2006, 23.06 (CET)

Haadside[boarne bewurkje]

Beste Theun.

Ik wol seker helpe om de haadside wat op te fleuren. In soart Wikipedia’s hawwe plaatsjes er by set. Dy plaatsjes kinne wy by it stikje ensyklopedy sette. Ik tink wol dat wy hiele oare plaatsjes moatte brûke dan de Limburchske en de Nederlânske wikipedia. De Fryske wiki hat in hiel ferhaal oer de wiki self. Der sitte in oantal rigels by dy’t ik er út soe wolle helje. Lykas: Op de Nederlânsktalige Wikipedy steane in tal siden mei winken. Jo kinne ek telâne op de postlist Wikipedia-L. Miskien is het leuk om it ferhaal fan de wikipedy yn in apart portaal te setten. Dan kinne we dit miskien útbreide sadat it allegear nog wat dúdliker wurdt. Ik soe bygelyks graach mear wolle witten oer berjochten. Dit portaal kinne wy linke oan de haadside troch in plaatsje fan bygelyks de Fryske flagge mei de tekst: Help de Fryske Wikipedia grutter wurde, jo bydrage is ek belangerik. Dermei hâlde wy in hiel soart romte oer om bygelyks in side fan de moanne te promoaten.

Miskien kinne jo Meidogger:Aliter e-mailen om te freegje oft er wol helpe om de haadpagina op nei oan te klaaien. Syn e-mail adres stiet op syn eigen pagina. Groet Jelle 2 jan 2007, 16.27 (CET)

Op sich is dat portaal der fansels al Wikipedy:Mienskip. It rjochts part is derfan in bytsje in ferkoart oersjoch. Ik tink dat Aliter dat sa makke hat om minsken der fuortendaliks by te belûken, mar it is wol wat dûbeltop. Ik sil under myn brûkerside wol in nij opsetsje meitsje dan kinne we der earst wol wat mei eksperimentearje sûnder de echte haadside oan te pakken.
Wat de berjochten oanbelanget, in berjocht is eins in side mei in standerttekst dy't jo maklik oan eltse side taheakje kinne (sjoch bygelyks Berjocht:Stobbe. Mar der binne ferskate ekstra fasiliteiten (sa as it meijaan fan parameters/eigenskippen) wermei allegear trúkjes úthelle wurde om hiel yngewikkelde saken foarinoar te krijen. Dat it giet wol wat fier om dêr op de fryske wikipedy in hiele útlis oer te jaan. Wy kinne miskien wol in útlis jaan oer de meast brûkte berjochten dy't wy hawwe. At jo mear oer witte wolle hoe at berjochten wurkje kinne jo ek ris sjen op nl:Help:Gebruik van sjablonen of en:Wikipedia:Template namespace
Theun 2 jan 2007, 20.37 (CET)
Goeie Jelle en Theun

Ik haw op it ûntwerp nije haadside in pear bewurkingen dien. Wy moatte neffens my nei de gruttere wikipedy's sjen en net alles sels op 'e nij útfine. Ik fyn benammen de râne om de tekst wichtig (koprâne), mar wy sille lykas altyd demokratysk ta in beslút komme.
Kening Aldgilles 7 jan 2007, 23.07 (CET)


 • De râne om de tekst hinne is hiel belangerik. Ik soe wol graach de kleuren wat flitsender wolle hawwe. Miskien read mei blau ferwisjend nei de Fryske flagge. En miskien moatte er ek noch wat mear foto’s en of plaatsjes op de haadside.Ik sil er sels ek wer mei oan de slach. Groet Jelle 8 jan 2007, 12.42 (CET)


Masedoanje[boarne bewurkje]

Reaksje op myn Limboarchske oerlisside. Steinbach (WanabeFries) 3 jan 2007, 22.40 (CET)

Nije haadside[boarne bewurkje]

Dankewol Theun ;)... ho wos jie eigenlijks da-w een nieje heufpagina hadden? :P Ik hebbe de opzet van de Portugese Wikipedie of-ehaold, en een heel stuk veraanderd, dus de roem is neet veur mien allinnig heur ;). Vanzelf vien ik 't gien prebleem a-j 't gebruken veur de Fryske Wikipedy, de Friese wiki is slot van zaken oek HARD toe an een nieje opzet (is volgens mien al iezig oud dee opzet ;)). Servien 9 jan 2007, 19.20 (CET)

Behearder en F-16[boarne bewurkje]

Do hiedest gelyk mei de stjoer-raketten. Ik soe tige wiis wêze mei de behearder status, wêr moat ik dan eins mei rekken hâlde?

Kening Aldgilles 01:18 15 jan 07 UTC


Goeie Theun,

Ik soe graach wol mei-behearder wêze wolle.

Kening Aldgilles 20:29 15 jan 07 UTC


Tige tank foar de behearder status. Kening Aldgilles 19 jan 2007, 22.45 (CET)

Persys op datum.[boarne bewurkje]

Jo freegje hoe ik dat al as net likernôch seach by dy ynwennertallen. It liket my ta dat at wy in persys tal jouwe en oanjouwe hoenear at dat wie, dat dan dat tal presys is. At wy it tal net presys hawwe of ús boarne jout net oan yn hokfoar (hokker?) jier at it wie, dan is dat likernôch it ynwennertal. At wy it tal net presys witte en it jier ek net, mar immen op 'e rûs in tal jûn hat, dan stiet der almeast soks as "sa'n". Sa haw ik dat oant no ta lêzen. Wie it oars tocht? Mysha

Nee, ik haw der nochris nei sjoen, mar at wy it tal presys witte dan is dat neffens my almeast net likernôch. Dat is ûnôfhinklik fan de wize wêrop it jiertal jûn wurdt. Mysha

Finn[boarne bewurkje]

Theun, ik doch myn antwurd yn it nederlansk, want ik moat steeds it wurdboek erbij haw, mien stafering is poermin, mar dat hiest al troch.

Zie op de nederlandse wikipedia het artikel over de Juten. En als je je verder in deze materie verdiept dan moet het wel de Juten zijn, omdat de Friezen zich in hetzelfde gebied vestigden, terwijl de Denen meer naar het noorden in Engeland voorkwamen.

Fjider neam ik Eastergo, dât hie fansels ek Westergo weze kind. Dit underwerp hat myn intresse, ik wol my der ferder yn ferdrjippe. Ik haw noch in book lizzen were noch in protte oer ynstjit

Groetnis--Geoffrey 18 jan 2007, 21.53 (CET)

Theun, ik haw noch in fraagje, as wy ien it frysk de c net brûke, hoe skrieuwe wy dan Finn Folcwalding, wurd dat dan Folkwalding? --Geoffrey 22 jan 2007, 22.50 (CET)

Ferfarren[boarne bewurkje]

Shjit, haw ik âl it wurk foar neat dien. Wie oars wol in goeie oefening wat de stafering oan giet. Dân moatte we der mar in redirect fan meitsje.--Geoffrey 19 jan 2007, 20.05 (CET)

Clovis of Klovis[boarne bewurkje]

Hoi Teun, ik hawwe in nij artikel makke (oerset ut it nederlansk). Ik haw wat hin en wer sjoen en kom op us fryske wikipedia ek de namme Klovis tsjin, wat foar namme sille wy bruke foar dizze persoan? Graach dien fisie want do bist hjir toch in soart boppe baas?--Geoffrey 20 jan 2007, 23.48 (CET)

Prima Theun, dân meitsje ik der Klovis fan.

jiertallen[boarne bewurkje]

Theun, ik wie wol foarnimmens om de jiertallen ta brûken, mar sa fier wie ik noch net. Ik haw no in trije of fjour artikels makke mei jiertallen en straks gien ik die jiertallen ynfullen. Ik jouw die fjider gelyk, jiertallen meitsje en net brûke had nêt folle sin.

Ferkearde Stavering[boarne bewurkje]

Do hast mei oertjoege. Ik haw allinich sels yn probleem om't mien eigen stavering net sa best is, mar ik haw it idee dat it steeds better gjit. Ik moat ek wat fjider om mei hinne sjen en net fuort'n dalik mei in nij artikel bejinne.

Kategorisaasje[boarne bewurkje]

Hjir yn moat ik dei ek gelyk jaan, ik bin wat te balstjurrich oan'e gong west, mar dat kaam ek om't der nog net in proatte kategorys binne. Ik nim fansels de kategorys oer fan de nederlânske wikipedia en die binne sikerwier tige wiidweidich, it kin wol wat simpler. Ik sil der bij del gien en it wat inkoarte, mar do meist it fansels ek dwan --Geoffrey 21 jan 2007, 20.23 (CET)

Hoi Theun,

Danke foar dyn wiidweidige antwurd.

It liket my aardich om mei te dwaan oan Wiki en sa no in dan in stikje te typen. Ik sil besykje om net te algemiene ynformaasje te typen, want minsken moatte op dizze Fryske Wiki krekt ynfo fine kinne dy't se earne oars net fine kinne, sa dat men it Frysk nedich hat om foarút te kommen. Sa stimulearret men it Frysk!

Groetnisse,

Roel

PS myn ynteresses lizze op it mêd fan rjocht, bestjoer, taal, polityk en skiednis. Dêrneist sil ik sjen as ik wat oer myn fakgebiet skriuwe kin, folkshúsfesting. En de wengroepen fan Ljouwert sil ik beskriuwe. Ik sjoch wol hoe fier ik kom, as ik noch fragen haw, dan hearst it wol. Roelvandijk 22 jan 2007, 21.06 (CET)

Boargerlike stân[boarne bewurkje]

Moat dy "Kornelis Lely" net "Cornelis Lely" hjitte, om't er by de boargerlike stân nei alle gedachten ek sa hjit? It is tocht ik net wisânsje nammen nei de ynfiering dêrfan noch om te staverjen. Net as de namme yn ús skrift skreaun wurde kin. Mysha

Tige tank[boarne bewurkje]

Tige tank foar jo help. Ik tink, en hoop, dat ik hjir wer fierder mei ken.J'88 1 feb 2007, 23.11 (CET)

Mar[boarne bewurkje]

Theun do bist yn krityske boppebaas en hast fansels gelyk, it moat oanpast wurden, ik sil it safolle mogelik dwan. Groeten--Geoffrey 4 feb 2007, 21.56 (CET)

Ofbyld:GrutFrl.png[boarne bewurkje]

Allinich it ôfbyld GrutFrl hat gjin lisinsje. Fyn it wol aardich dat de minsken der sa gau mei komme. Yn it ramt fan frije Friezen fiel ik my net ferplichte oan in oaren wat lisinsjes oanbelanget. Do hast gelyk, wy meie soks net dwaan. Sil der by it oanbieden fan nije ôfbylden mear omtinken oan jaan.

Groetnis, Kening Aldgilles

De oare ôfbylden binne folslein legaal, ik ha in pear sels makke. Oare bylden ha ik kopiearre fan oare wiki's.

Groetnis, Kening Aldgilles

Ik ha de bylden foarsjoen fan in lisinsje. Groetnis,
Kening Aldgilles

ôfbylden dy't gjin eigen wurk binne, komme fan oare wikipedy's. Benammen de Ingelske.
Hja hawwe it legale ôfbylden, tinkt my.
Groetnis,
Kening Aldgilles 23 feb 07

Ofbylden[boarne bewurkje]

Teun, sa as sto miskien wol troch hiedest, haw ik in soad fertaald fan'e Nederlânske wikipedia, en derby deselde Ofbylden fan brukt. Ik haw sy gewoan oernommen. Dus neffens my neat yllegaals.--Geoffrey 14 feb 2007, 21.38 (CET)

Ik haw dien berjocht lezen. It lyket my oars wol in moeilik keunstje. Stjit hoe dat moat allegear op'e helpside? En hoe dogst dat oplade fan'e nederlânske wikipedia?
Teun bedankt foar de utliz. Ik leau dat ik no troch haw. De ôfbylden steane op commons of net. Steane sy op commons dân hoeg ik allinich de namme yn ôfbyld oan te pâssen. Stjit it net op commons dân moat ik dûdlik fermeldje wêr't fuort komt en dat leste hie ik net dien. Sil it jit dwan.--Geoffrey 15 feb 2007, 20.33 (CET)
Wy binne goed bezig--Geoffrey 15 feb 2007, 21.02 (CET)

Ofbyld Swin[boarne bewurkje]

Teun, my dizze ofbyld moast sto mei helpe. Dizze stjit net op commons, neffens nl. is dit in eigen foto. Hoe dogge we dat, no moat ik fermelde wer it fuort komt. Hoe dogge wy dat? Ken sto dit foar mei dwan, dan sjoch ik it keunske ôf foar in folgende kear.--Geoffrey 15 feb 2007, 21.08 (CET)

Ofbyld Dorestêd en Dorestad en Honorius[boarne bewurkje]

Teun, Dorestad en Honorius kinne fuort, wurde net brukt. Ofbyld Dorestêd haw ik dus earne fuort helle, namilik fan http://web.mit.edu/21h.416/www/images/dorestad.html. En hoeg it no fjider moat dat wit ik net, groetnis --Geoffrey 15 feb 2007, 21.15 (CET)

Ofbyld Dorestêd[boarne bewurkje]

Helje de foto dan mar fuort.--Geoffrey 15 feb 2007, 21.44 (CET)