Meidogger:Djbeetstra

Ut Wikipedy

(Side is noch yn it Nederlansk, ik sil him oersette)

Mijn naam is Dirk Beetstra, Ik ben geboren in Waskemeer, in 1971. Ik heb daar gewoond tot 1994, daarna een jaar in Belgie (Leuven) gewoond en daarna naar Groningen verhuisd. Sinds 2005 woon ik in Cardiff, Wales, UK.

Algemene interesses: Mijn algemene interesses zijn Chemie (daar werk ik ook) en ik vind het leuk om in de natuur te wandelen of te fietsen.

Werk: Ik ben gespecialiseerd in organische, organometaal- en coordinatiechemie. Ik heb scheikunde gestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen en Universiteit van Groningen (organische chemie). Na mijn studie ben ik AIO geworden in organometaalchemie (Onderwerp: Structure - Property Relationships in Early Transition Metal Based Olefin Polymerisation Catalysts). Sinds 2005 werk ik als postdoc in Cardiff, Wales aan Cardiff University (op dit moment nog voornamelijk bezig met de synthese van nieuwe carbeen liganden).

Ik ben voornamelijk actief op de Engelse wikipedia (als Beetstra) en op de Nederlandse wikipedia (als Beetstra). Ik wil proberen om de pagina's die mijn interesse hebben over te zetten van het Engels naar het Nederlands (en misschien ooit nog eens naar het Fries). Voor de meest bijgewerkte lijst met pagina's die ik in de gaten houdt, zie mijn Engelse gebruikerspagina (de lijst hieronder wordt niet altijd bijgehouden)

Als je me iets te vragen of vertellen hebt, kun je dat hier toevoegen: Meidogger_Oerlis:Djbeetstra