Audrey Hepburn

Ut Wikipedy
Springe nei navigaasje Springe nei sykjen
Audrey Hepburn
Filmklapper.png akteur
Audrey Hepburn (1956)
Audrey Hepburn (1956)
persoanlike bysûnderheden
echte namme Audrey Kathleen van Heemstra Hepburn-Ruston
nasjonaliteit Flag of the United Kingdom.svg Britsk
berne 4 maaie 1929
berteplak Elsene flagge fan Belgje
stoarn 20 jannewaris 1993
stjerplak Tolochenaz flagge fan Switserlân  
jierren aktyf 1948 - 1989

Audrey Kathleen van Heemstra Hepburn-Ruston, (Elsene Belgje, 4 maaie 1929 - Tolochenaz Switserlân, 20 jannewaris 1993) wie in Britsk aktrise. Yn de jierren fyftich en sechstich fan 'e tweintichste iuw wie se in stylikoan. Hja wie de dochter fan in Nederlânske mem út it fan oarsprong Fryske aadlik laach Van Heemstra en in Britske heit dy't fan Eastenrykske komôf wie.

Filmografy[bewurkje seksje | boarne bewurkje]

Filmografy as akteur
jier titel rol of funksje opmerkings
films
1948 Nederlands in zeven lessen Stewardess
1951 Monte Carlo Baby Linda Farrel
1951 One Wild Oat Hotel receptioniste
1951 Laughter in Paradise Cigarette girl
1951 The Lavender Hill Mob Chiquita
1951 Young Wives' Tale Eve Lester
1952 Nous irons à Monte Carlo Melissa Walter
1952 The Secret People Nora Brentano
1953 Roman Holiday Princess Ann
1954 Sabrina Sabrina Fairchild
1956 War and Peace Natasha Rostov
1957 Funny Face Jo Stockton
1957 Love in the Afternoon Ariane Chavasse/Thin Girl
1959 Green Mansions Rima
1959 The Nun's Story Sister Luke (Gabrielle van der Mal)
1960 The Unforgiven Rachel Zachary
1961 Breakfast at Tiffany's Holly Golightly
1961 The Children's Hour Karen Wright
1963 Charade Regina 'Reggie' Lampert
1964 Paris - When It Sizzles Gabrielle Simpson/Gaby
1964 My Fair Lady Eliza Doolittle
1966 How to Steal a Million Nicole Bonnet
1967 Two for the Road Joanna Wallace
1967 Wait Until Dark Susy Hendrix
1976 Robin and Marian Lady Marian
1979 Bloodline Elizabeth Roffe
1981 They All Laughed Angela Niotes
1987 Love Among Thieves Baroness Caroline DuLac
1989 Always Hap