Oerlis:Hollân

Ut Wikipedy
Springe nei navigaasje Springe nei sykjen

Best Noorderburen, ik, als Limburgs- én Nederlandssprekende, kan helaas niet Fries spreken, dus dan maar zo. Ik vroeg me af, omdat ik dit wil gebruiken in het Limburgstalige artikel, of jullie Friezen ook zichzelf cultureel nooit als Hollanders zouden bestempelen. Limburgers zien dit als een belediging en ik kwam er onlangs achter dat dit voor Oost-Noord-Brabanders ook het geval is. Weet iemand hier het antwoord op?--Ortjens (talk) 23 feb 2013, 19.15 (CET)

Beste Ortjens, over het algemeen beschouwt een Fries zichzelf niet als Hollander, maar als Friese Nederlander of Nederlandse Fries. Gr. Drewes (talk) 23 feb 2013, 19.22 (CET)
Het is dus echter niet zo dat een Fries zich beledigd zal voelen nadat iemand hem heeft uitgemaakt voor Hollander?--Ortjens (talk) 23 feb 2013, 19.23 (CET)
Een Fries bestaat niet. Echter, als hij binnen Nederland voor Hollander wordt uitgemaakt zal dat meestal niet goed vallen. Gebeurt dat in het buitenland, vooruit maar, daar is Hollander vaak synomiem voor Nederlander. Drewes (talk) 23 feb 2013, 19.29 (CET)