Meidogger:Amarant~fywiki

Ut Wikipedy

Hallo! Ik ben een medewerker van de Nederlandstalige Wikipedia. Ik spreek geen Fries, lees en versta het een beetje, maar wil proberen hier een paar kleinigheden toe te voegen, zoals data, interwikilinks en dergelijke. Ik daag mensen die de taal wel beheersen uit om nieuwe artikelen/artikeltjes te schrijven, bestaande aan te vullen/te corrigeren en hoofdonderwerpen van een introductie en sub-links te voorzien. Met dat laatste worden anderen weer uitgedaagd hun kennis daar neer te zetten. Kortom, ik hoop vurig dat de Friese Wikipedia iets 'wordt' - dat verdient deze mooie taal beslist! In mijn ogen kan het een hele waardevolle bijdrage zijn voor het behoud van de Friese taal en cultuur en het Friese 'nationale geheugen', dus kom op Friezen, doe mee! - 14 july 2003


Kladblok


Goeie! Ik bin in meiwurker fan de Nederlânske Wikipedia. Ik praat gjin Frysk, lês en begrip mar in bitsje, mar ik probearje hjir wat lytse dinkjes ta te foegjen. Ik daagje minsken dy't de taal wol yn 'e macht hawwe út om teksten oan te passen, om nije stikjes te skriuwen en haadûnderwerpen in yntroduksje en njonken-koppelings te jouwen. Dêrmei wurde oaren dan wer útdaage harren kunde der del te setten. Yn it koart, ik hoopje tige dat de Fryske Wikipedia wat 'wurdt' - dat fertsjinnet dizze moaie taal wis! Yn myn eagen kin it in greate waardefolle bydrage wêze foar it behâld fan de Fryske taal en kultuer en it Fryske 'nasjonale geheugen', dus tsjoch op, Friezen, doch mei!


Hallo Amarant, wat ben jij hier hard bezig! Ik hoop dat je wat meer hulp krijgt. Groeten, Elly

Je hebt 't ontdekt! :) Ik ben hier inderdaad al een week of twee, drie bezig, maar kan helaas, helaas geen artikeltjes in het Fries schrijven. Toch denk ik dat er wel een keer mensen komen die het net als ik gewoon een uitdaging vinden, bouwen in zo'n grote lege vlakte...Bedankt voor je support. Amarant.

Jo freegje op Andre Engels syn side wêrom it net "Meidogger" wêze kinne soe. No, dat is eins om't hy my sein hat dat de nammeromten net maklik feroare wurde kinne. En "brûker" is de namme fan dy nammeromte.

Je vraag op de pagina van Andre Engels waarom het geen "Meidogger" zou kunnen zijn. Wel, dat is eigenlijk omdat hij mij gezegd heeft dat de naamruimten niet makkelijk veranderd kunnen worden. En "brûker" is de naam van die naamruimte. Aliter 02.03, 24 okt 2003 (UTC)