Sybrandus Johannes Fockema Andreae (rjochtshistoarikus): ferskil tusken ferzjes

Ut Wikipedy
Content deleted Content added
Swarte Kees (oerlis | bydragen)
No edit summary
Swarte Kees (oerlis | bydragen)
oers
Rigel 1: Rigel 1:
[[Bestand:S.J. Fockema Andreae.jpg||250px|thumb|<small>''Sybrandus Johannus Fockema Andreae''</small>]]
[[Ofbyld:S.J. Fockema Andreae.jpg||250px|thumb|<small>''Sybrandus Johannus Fockema Andreae''</small>]]

'''Sybrandus Johannes Fockema Andreae''' ([[Beetsterzwaag]], [[4 juni]] [[1844]] - [[1921]]) was een Nederlands [[hoogleraar]] in het oud-Hollands recht.


'''Sybrandus Johannes Fockema Andreae''' ([[Beetstersweach]], [[4 juny]] [[1844]] - [[1921]]) wie in Nederlânsk heechlearaar yn it âld-Hollânsk rjocht.
{{wurk}}
== Opleiding ==
== Opleiding ==
Fockema Andreae bezocht het gymnasium te [[Leeuwarden (stad)|Leeuwarden]] en werd in 1863 student in [[Leiden]]; hij promoveerde in 1868 tot doctor in de rechtswetenschap op een dissertatie over het bureaurecht.
Fockema Andreae gie nei it gymnasium yn [[Ljouwert (stêd)Ljouwert]] en waard yn 1863 student yn [[Leien]]; promovearre yn 1868 ta doktor yn de rjochtsittenskip op in dissertaasje oer it burorjocht.


== Loopbaan ==
== Loopbaan ==
Fockema Andreae werd benoemd tot [[kantonrechter]] te [[Lemmer]] en [[Hillegersberg]], daarna tot [[rechter]] in [[Leiden]] en [[Amsterdam]]; in oktober 1877 werd hij benoemd tot hoogleraar aan de [[Universiteit Leiden|Leidse Hogeschool]] en kort daarop aanvaardde hij dit ambt met een rede over '' de gronden voor de beoefening der Germaanse Rechtsgeschiedenis'' en werd hij belast met het onderwijs in de Nederlandse rechtsgeschiedenis; hij schreef artikelen als ''Overzicht van Oudnederlandse Rechtsbronnen.'' (1881), ''De Stad Vollenhove en haar recht'' (1885), ''Bijdragen tot de Nederlandse Rechtsgeschiedenis'' (1888) enz.
Fockema Andreae waard beneamd ta [[kantonrjochter]] op [[De Lemmer]] en [[Hillegersberg]], dêrnei ta [[rjochter]] yn [[Leien]] en [[Amsterdam]]; yn oktober 1877 waard hy benoemd tot hoogleraar aan de [[Universiteit Leien|Leidske Hegeskoalle]] en kort daarop aanvaardde hij dit ambt met een rede over '' de gronden voor de beoefening der Germaanse Rechtsgeschiedenis'' en werd hij belast met het onderwijs in de Nederlandse rechtsgeschiedenis; hij schreef artikelen als ''Overzicht van Oudnederlandse Rechtsbronnen.'' (1881), ''De Stad Vollenhove en haar recht'' (1885), ''Bijdragen tot de Nederlandse Rechtsgeschiedenis'' (1888) enz.


== Trivia ==
== Trivia ==

De ferzje fan 8 mai 2010 om 09.40

Sybrandus Johannus Fockema Andreae

Sybrandus Johannes Fockema Andreae (Beetstersweach, 4 juny 1844 - 1921) wie in Nederlânsk heechlearaar yn it âld-Hollânsk rjocht.

Oan dizze side wurdt noch wurke!

Fier hjir asjebleaft gjin bewurkings út
oant de skriuwer mei de side klear is.


Opleiding

Fockema Andreae gie nei it gymnasium yn Ljouwert (stêd)Ljouwert en waard yn 1863 student yn Leien; promovearre yn 1868 ta doktor yn de rjochtsittenskip op in dissertaasje oer it burorjocht.

Loopbaan

Fockema Andreae waard beneamd ta kantonrjochter op De Lemmer en Hillegersberg, dêrnei ta rjochter yn Leien en Amsterdam; yn oktober 1877 waard hy benoemd tot hoogleraar aan de Leidske Hegeskoalle en kort daarop aanvaardde hij dit ambt met een rede over de gronden voor de beoefening der Germaanse Rechtsgeschiedenis en werd hij belast met het onderwijs in de Nederlandse rechtsgeschiedenis; hij schreef artikelen als Overzicht van Oudnederlandse Rechtsbronnen. (1881), De Stad Vollenhove en haar recht (1885), Bijdragen tot de Nederlandse Rechtsgeschiedenis (1888) enz.

Trivia

Fockema Andreae was de vader van Joachimus Pieter Fockema Andreae.

Berjocht:Bron

)}} Categorie:Nederlands rechtsgeleerde