Ferskil tusken ferzjes fan "Gerrit Noordzij"

Springe nei navigaasje Springe nei sykjen
(wurk)
Hij begon zijn loopbaan als grafisch ontwerper en als boekbindersleerling. Hij ontwierp boeken voor tientallen uitgeverijen, sinds 1978 voornamelijk voor Uitgeverij Van Oorschot. Verder heeft hij de acte van troonsafstand door Koningin Juliana en de trouwacte voor prinses Beatrix ontworpen, talloze affiches, postzegels en munten en maakte hij tekeningen, houtgravures, kopergravures, inscripties in steen en glas. Hij schreef computerprogramma’s (voor Canon) en verschillende boeken over zijn vak. Noordzij schreef en redigeerde het Ingelstalige tydskrift ''Letterletter'' van de [[Association Typographique Internationale]].
 
VanFan 1960 totoant 1990 waswie Gerrit Noordzij docentdosint letterontwerpenletterûntwerpen aanoan de [[Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag)|Keninklike Akadeemje fan Byldzjende Keunsten]] yn [[De Haach]]. De [[Gerrit Noordzijpriis]] waard nei him ferneamd. Deze prijs werd voor het eerst in 1996 aan Gerrit Noordzij overhandigd voor zijn verdiensten op het gebied van letterontwerpen en [[typografy]] en zijn inspirerende lessen aan studenten van de opleiding Grafische en Typografische Vormgeving tijdens zijn 30-jarige docentschap. De uitreiking vond plaats tijdens de internationale ATypI conferentie die door de KABK in 1996 voor de Association Typographique Internationale in Den Haag werd georganiseerd.
 
Yn novimber 2011 krige Noordzij de [[Laurens Janszoon Costerpriis]], dy't om it jier útrikt wurdt oan in persoan of ynstelling dy't him nuttich makke hat yn de wrâld fan it [[boek]].

Navigaasjemenu